Wednesday, July 15, 2009

Kebaikan air alkali

Ketahuilah cara terbaik untuk membuang sisa organic dari badan dengan hanya menggunakan Air Alkali...

Anti-oksida, Air Beralkali

Ini adalah jawapan kepada kesihatan, kecergasan dan awet muda yang anda cari selama ini

* Secara purata setiap insan mempunyai 5 hingga 10 pound bahan buangan dalam badan yg perlu dikeluarkan.

Anda tahu kepentingan air kepada kehidupan. Badan manusia terdiri dari 70% Air, Darah lebih 80%, Otak lebih 75% dan Hati 95%. Kebanyakan dari proses penting dalam badan bergantung kepada air. Dan kita akan belajar lebih lagi tentang kepentingan air kepada badan, Tanpa air kita akan mati. Manusia hanya dapat bertahan kurang dari seminggu tanpa air.

Anda mungkin tidak tahu setiap yang kita makan mempunyai kesan yang drastic kepada badan dan pH badan kita. Sesetengah makanan kita berasid, sesetengah lagi beralkali. Kesemuanya akan meninggalkan kumuhan berasid, melainkan kita flush kan ia keluar dengan Air Alkali, ia akan bertambah sebagai deposit.

Pengenalan Kepada Air Alkali (Part 1)

Ramai yg tidak hiraukan apa yang mereka makan. Walau ada yang endah pun mungkin anda hanya makan buah & sayur seperti jenis vegetarian. Tetapi anda juga masih makan makanan segera atau pun masih minum air berkarbonat setiap hari. Pengamal diet pula terlalu berhati-hati dengan makanan berkarbohidrat……

Berita buruknya setiap apa yang kita makan akan ditukar kepada sisa organic yang berasid dalam badan.

 1. Makanan terdiri daripada protin, lemak dan karbohidrat.
 2. Protin, lemak dan karbohidrat terdiri daripada nitrogen, carbon, oxygen dan hydrogen.
 3. Karbohidrat tidak mengandungi nitrogen
 4. 97% daripada apa yang kita makan mengandungi 4 unsur tadi.
 5. Baki 3% terdiri dari material bukan organic minerals ie: sulfur, chlorine, sodium, potassium, magnesium, calcium, iron, phosphorous, etc

Kita boleh bahagikan kepada dua mineral bukan organic yang menjalankan fungsi dalam badan, kita bahagikan kepada dua katagori:

Mineral beralkali
sodium
potassium
calcium
magnesium
iron

 • Contoh - Magnesium ada dalam otot dan penting kepada otot terpenting iaitu jantung.

Mineral berasid
sulfur
phosporous
chlorine
iodine

 • contoh - Chlorine diperlukan oleh badan untuk membuat hydrochloric asid dalam perut untuk proses pencernaan makanan

  Organic Acid wastes

  Kesan dari makanan dan proses Metabolisma, (97% adalah nitrogen, carbon, oxygen dan hydrogen), Badan kita akan hasilkan bahan kumbuhan organic berasid berikut:

  Acetic Acid
  Lactic Acid
  Cholesterol
  Carbonic Acid
  Ammonia
  Uric Acid
  Fatty Acid

  Mari kita lihat pada Kolesterol.

  Ramai yg percaya apabila mereka makan makanan yang tiada atau kurang kolesterol, mereka tidak akan ada kolestrol. Betul?

  Salah

  Asid Lactic dan acetic acids sebenarnya, menurunkan pH cecair badan secara drastik. Apabila darah mengandungi terlalu banyak asid lemak, pH Darah akan turun dan system buffer badan menggunakan mineral alkali bermula. Sekiranya tidak cukup mineral alkali dalam bentuk bikarbonates di dalam darah, badan akan menggunakan kalsium dari tulang.

  Inilah cholesterol.

  Walaupun anda makan makanan tanpa cholesterol, badan anda akan tetap menghasilkannya. Cholesterol yg terbina akan menyumbat arteries dan anda tahu apa yg akan berlaku seterusnya.

  Ini adalah rasionalnya...

  1. Kristal uric acid berkumpul di dalam sendi dan menyebabkan arthritis dan gout.
  2. Acetic acid, lactic acid dan cholesterol adalah pecahan dari fatty acid, yang terbina dengan lebihan memakan carbohydrates dan tidak bersenam.
  3. Exercise berlebihan pula akan menyebabkan kekurangan oxygen di dalam sel, membina lactic dan acetic acid daripada carbohydrates yang tidak dibakar sepenuhnya.
  4. Phosphoric acid pula menyebabkan Batu Buah Pinggang.

  Batu Buah Pinggang selalunya di salah ertikan dengan lebihan calcium, tetapi ada cara senang untuk mengetahui. Deposit Kalsium akan larut dalam urine yang berasid, tetapi batu buah pinggang larut dalam air alkali.

  Dalam apa cara sekalipun, Bahan kumuhan berasid yang tidak dibuang akan tersimpan di dalam badan, Walau bagaimana pun…....

 • Semua bahan kumuhan yang tersimpan tadi boleh dilarutkan oleh Air Alkali.

  pH secara Basic

  Normal pH darah ialah pH7.4. pH dibawah pH7 adalah berasid, dan pH lebih 7 adalah alkali. Badan manusia berfungsi diantara pH (7.35 kepada 7.45).

  Semua ini dinyatakan oleh saintis Sang Whang di dalam bukunya, Reverse Aging. Saya akan ringkaskan di sini, kunci kepada Awet muda adalah empat perkara ini:

  v Proses Metabolisma makanan akan menghasilkan bahan kumuhan berasid.

  v Bahan kumuhan berasid akan menurunkan pH cecair badan.

  v Bahan bukan organic mineral Alkali akan buffer kumuhan berasid di dalam darah untuk memelihara pH badan.

  v Saiz Micro, air alkali membenarkan sel melarutkan asid yang terbina dan membantu buffer alkali di dalam darah.

  "Semua makanan segera atau pun makanan kesihatan, mahal atau murah, sedap atau tidak akan menghasilkan bahan kumuhan berasid yang perlu dibuang oleh badan. Dan cara terbaik adalah melarutkan mereka dalam anti-oksida, Air Alkali...”

  Kebaikan Air Alkali:

  ü Mengandungi negative ORP -- Aktif Hydrogen meneutralkan Oksigen Aktif (free radicals) di dalam badan yg menyebabkan proses penuaan dan penyakit.

  ü Saiz molekul air yg lebih halus lebih mudah diserap oleh badan memudahkan hidrasi.

  ü Akan berterusan mencuci asid yg terkumpul dalam badan yg di sebabkan oleh bertahun proses metabolisma makanan dalam sel.

  ü Membantu membina buffer alkali di dalam darah, Jadi apabila kita memakan makanan berasid akan cepat dineutralkan.

  ü Lebih senang diserap oleh usus dan membuang toksin dari kolon.

  ü Memudahkan kulit sel membawa oksigen masuk dan bahan kumuhan keluar

  ü Hanya dengan meminum 8 gelas air alkali setiap hari

  Meminum banyak air alkali bukan sahaja membantu penghadaman, tetapi juga membantu menyingkirkan toksin yg terkumpul dalam usus yg juga penyebab penyakit. Anda akan mula merasa kelainan dari luar dan dalam.

  Kunci utama kepada proses ini adalah air. Seperti sungai yg memerlukan air mengalir, begitu juga usus. Lebih banyak air yang diserap maka lebih banyaklah free radical yang dineutralkan, lebih banyak toksin yg dibuang dari system badan.

  Dengan oxidation reduction potential, saiz molekul air yg lebih halus dan beralkali bergabung untuk menjadikan Air Alkali sebagai Air terbaik untuk menyahhidrat badan dan mengawal acidosis.

  Kesihatan yang sempurna bermula dari usus yang bersih dan pembersihan bermula dengan Air Alkali.

1 comment: